window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-997Y512WP5');
Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації
Увійти

Конкурс стартапів “Smart deviсes-2023” в STEM-лабораторії Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району м.Києва

На початку весняних канікул в STEM-лабораторії Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району м.Києва відбувся  конкурс стартапів ” Smart deviсes-2023″, в якому взяли участь 30 майбутніх інженерів-конструкторів, IT-спеціалістів, дизайнерів та маркетологів. Тема цього року «Перемога та безпечне майбутнє України». Шість команд – шість винахідницьких ідей, які були реалізовані протягом одного дня.

До презентації були запрошені всі бажаючі, хто хотів доторкнутися до світу сучасних девайсів! Захист проєктів шести команд оцінювали тридцять учасників, батьки та члени журі: Лілія Ревуцька, начальник відділу з питань виховної роботи та позашкільної освіти управління освіти Святошинської районної у м.Києві державної адміністрації; Микола Полюхович, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у м.Києві; Кирило Пус, конструктор авіаційної виробничої компанії ТОВ «Скаетон»,  Світлана Рослякова, директор Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району. А також представник дитячого журі – Андрій Покраса, той самий юнак, що з допомогою свого дрона допомагав ЗСУ знищити колону танків, що рухалися на Київ в перші дні війни. Адже перші кроки в авіамоделюванні він зробив саме в нашому закладі під керівництвом Богдана Войнаровського, керівника студії радіокерованих моделей  «Атмосфера», який до цього часу є його наставником.

Робота почалася! Всі проекти було представлено дуже емоційно та дружно! Юні маркетологи та дизайнери спробували зробити свої бізнес-ідеї цікавими для інвесторів. Наші члени журі, відзначили найреалістичніші проєкти, які можливо було б втілити в життя.

Ось і наші переможці! Перше місце у конкурсі стартапів “Smart devices-2023” виборола команда фіолетових: Микола Швецов (VOLT), Дмитро Селезньов (судномоделювання), Гліб Баєв (VOLT), Андрійченко Максим (“Палітра”), Віра Куча (комп’ютерна графіка). Ментор – Богдан Войнаровський, керівник студії радіокерованих моделей “Атмосфера”. яка презентувала проект “SaveSky”. Це пристрій, який за допомогою магнітометра і тепловізора виявляє міни і не розірвані снаряди на місцевості та може бути приєднаднаний до певних моделей дронів. Що дуже актуально в наш час.

Друге місце у конкурсі стартапів “Smart devices-2023” виборола         команда помаранчевих: Стрелюк Ростислав (“Евріка”), Тимур Кушнір (“Атмосфера”), Марк Кондрач (VOLT), Олександра Вікнянська (“Палітра”), Василина Сухова (“Палітра”). Ментор – Віталій Кондрач, керівник гуртка електроніки та винахідництва VOLT. Вона презентувала проект «S.A.F.» smart animal food, що може дистанційно годувати безпритульних тварин в селах та містах, де йдуть бойові дії, або в деокупованих містах та селах, куди люди іще не повернулись. Ці смарт-бокси мають в собі контейнер з кормом та водою і розвозяться дроном, яким дистанційно керує оператор.

Третє місце у конкурсі стартапів “Smart devices-2023” виборола команда темно-синіх: Андрій Кузьменко (“Евріка”), Володимир Семеренко (судномоделювання), Олексій Дмитрійчук (VOLT), Олександр Прохорець (“Палітра”), Микола Ліждвой (комп’ютерна графіка). Ментор- Костянтин Мульганов, керівник гуртка робототехніки. Вони презентували проект «RDU» rescue drone universal, що вирішує проблему доставки пораненого бійця з поля бою до шпиталю без участі людей.

Дипломи за участь та призи отримав проєкт «Gas safety». Вітаємо команду світло-синіх у складі: Микола Цапюк (“Евріка”), Владислав Невгад (судномоделювання), Дмитро Москалевський (VOLT), Анастасія Шакурова (“Палітра” ), Кирило Безсмертний ( комп’ютерна графіка), та менторів Ганну Іванченко та Валерія Наливайка та всіх, хто за них вболівав!

За підсумками конкурсу дипломами за участь та призами нагороджено команду зелених у складі: Микита Курдюпов (“Евріка”), Максим Губар (“Евріка”), Валентин Прохорець ( VOLT ), Влад Баженов (“Палітра”), Олександра Ясинська ( комп’ютерна графіка).  що створила проект «Safe hause». Дякуємо команді, менторам Владиславу Руденку, керівнику гуртка 3D-моделювання та робототехніки, і Миколі Павленку, керівнику гуртка Scratch та усім, хто їх підтримував!

Також дипломами за участь та призами нагороджено команду жовтих у складі, Артем Троїцький (“Евріка”), Назарій Кошелєв (судномоделювання), Олександр Волобуєв (VOLT), Марія Калінчук (Палітра), Богдан Ясинський  комп’ютерна графіка). Ментор- Катерина Макарова, керівник гуртка web-дизайну та комп’ютерної графіки. Вони створили застосунок для ОС Андроїд “Оберіг”, який допоможе пораненим бійцям, що знаходяться на лікуванні в шпиталях швидко знайти розваги і допомогу в інтернеті. Дякуємо команді, що звернули увагу на цю тему!

Вітаємо наших учасників! Бажаємо не зупинятись на досягнутому. Дякуємо батькам за активну участь у заході і підтримку.

2012 - 2024 © Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Всі права на ресурсі захищені законодавством України

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити вам найкращі враження на нашому сайті. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви автоматично погоджуєтеся з використанням даних технологій.Політика конфіденційності

Notifications %s New

Перейти до вмісту