window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-997Y512WP5');
Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації
Увійти

Скарби предків

“Скарби предків” – під таким гаслом пройшов сьогоднішній день на  відпочинковій програмі “Веселе літо на Чистяківській”.

Яскравою театралізованою виставою у виконанні наших культоргів Олени Клеванської та Надії Панової, а також керівника театрального гуртка Ксенії Ніколенко розпочалось знайомство дітей з предметами старожитності.

Тут і прасували за допомоги рубеля та качалки, і прали в старовинних ночвах, і рогачем з печі макітру виймали…

Далі з нашими талановитими майстрами та майстринями більш детально вивчали ремесла наших предків і спробували створити своїми руками предмети побуту.

Зі Світланою Мархонос і Анною Іванченко робили обереги – ляльку-мотанку.

Нікого не залишило байдужим ліплення з глини кухликів, сільничок, ложечок та іграшок-свищиків разом з художницею Анелею Кузьменко та заслуженим майстром народних мистецтв України Миколою Ярошко.

А потім ліпили вареники! Майстер-клас з ліплення вареників пройшов досить жваво… Всі діти забажали продовжити ліпити вареники вже вдома з батьками.

А які смачні вареники куштували всі учасники разом з кураторами Катериною Макаровою та Анною Іванченко!

На закінчення дня пограли у народні ігри та ще й кривий танок станцювали!

Цікаво, що День “Скарби предків” проходив саме 28 червня у День Конституції України. Адже Конституція Пилипа Орлика – документ великої значущості в історії українського державотворення, перша українська та одна з перших європейських конституцій. Діти дізнались, що перша Конституція обмежувала привілеї гетьмана та старшини, вирівнювала козаків у правах, зберігаючи при цьому окремий статус запорожців. Окрім того, передбачала політичну незалежність України від Московії та розбудову незалежної української Церкви.

Цінуймо українське! Вивчаймо українське! Бережемо українське!

Славимо наші ЗСУ!

2012 - 2024 © Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Всі права на ресурсі захищені законодавством України

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити вам найкращі враження на нашому сайті. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви автоматично погоджуєтеся з використанням даних технологій.Політика конфіденційності

Notifications %s New

Перейти до вмісту